Антонио Таяни: Европейският парламент подкрепя България за Шенген

По думите му страната ни се грижи отлично за външната граница на общността

21.11.2017 | 16:09 Редактор: Велислав Филипов
Антонио Таяни: Европейският парламент подкрепя България за Шенген

"Европейският парламент поддържа приемането на България в Шенген и съвсем скоро ще има резултати в тази насока". Това каза председателят на Европейския парламент Антонио Таяни в своето обръщение към българските депутати. Таяни и председателите на 8 политически групи в Европарламента са на работно посещение у нас, а поводът е предстоящото българско европредседателство.

По думите му България се грижи отлично за външната граница на Европейския съюз и това трябва да бъде оценено от европейските институции.

"Докладът за България е много добър и страната трябва да продължи по пътя на реформите за борба с корупцията", заяви още той. 

Според него основните проблеми пред България и Европа са миграцията и тероризма

Тази сутрин се председателят на Европейския парламент се срещна с президента Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов, както и с членове на Министерски съвет. 

Антонио Таяни проведе и среща с новоназначения председател на Народното събрание Цвета Караянчева. След диалога между двамата тя заяви, че посещението на европейските политици е знаково и много важно за страната ни. 

Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR