Съдът гледа делото на Кирил Рашков

Самият процес започва на 23 януари.

22.12.2011 | 08:00
Съдът гледа делото на Кирил Рашков

 

Асеновградският районен съд ще разгледа искането на Кирил Рашков за промяна на мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека.

На 8 декември защитата на Рашков поиска мярката от осем месеца "лишаване от свобода" да бъде заменена с не толкова тежка, като изтъкна влошеното здравословно състояние на подсъдимия.

Съдът е определил да бъде изготвена медицинска експертиза за състоянието на Кирил Рашков от трима специалисти - съдебен лекар, ендокринолог и кардиолог, като последните двама трябва да бъдат определени от директора на Университетска болница в Пловдив.

Прокурорът по делото Калоян Димитров поиска тази експертиза, тъй като до момента по него са приложени само документи, показващи хроничните му заболявания, а не моментното му състояние, за което адвокатът му Даниел Ангелов твърди, че е влошено.

На предишното заседание на съда Кирил Рашков за пореден път се държа нагло и след заседанието показа среден пръст на събралите се пред сградата 100-ина жители от Асеновград и Катуница. Веднага след това Районна прокуратура - Асеновград се самосезира заради непристойното поведение на Кирил Рашков. Образувано е дознание и назначена проверка за хулигански прояви от страна на Рашков.

Делото срещу цар Киро тръгва на 23 януари.