Обрат: Апелативният съд върна Йоан Матев в ареста

Прокуратурата разполагала с достатъчно доказателства, че той е убиецът от Борисовата градина

14.11.2017 | 12:44 Редактор: Тодор Петров
Обрат: Апелативният съд върна Йоан Матев в ареста

Софийският апелативен съд реши да остави в ареста Йоан Матев, обвинен за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина преди две години. 

Предишната съдебна инстанция определи най-леката мярка за Матев - подписка.

Един от мотивите на магистратите е, че има достатъчно доказателства, че той е автор на убийството на Георги. Апелативните съдии подчертаха, че Матев има регистрирани няколко адреса, което е явен опит да се укрие и има опасност той да изчезне от правосъдието, ако бъде пусант с по-лека мярка. 

Друг мотив е фактът, че обвиняемият е изтрил профилите си в социалните мрежи и е променил външността си, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Илияна Шишкова.

Магистратите подчертаха още, че няма значение дали Матев е пълнолетен или не - убийството си е убийство и то няма да стане по-леко като престъпление.

Защитата на Йоан Матев беше цветна и изразители - заговори за нарушавани на конституционните права на своя клиент и безпардонност от страна на прокуратурата.

Софийският градски съд трябва да определи първата дата за процеса в 2-месечен срок. Решението на Софийския апелативен съд не подлежи на обжалване.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)