fallback

КСНС отново не постигна конкретен резултат

Участниците са се съгласили само, че трябва нов антикорупционен закон и промяна в нормативната уредба

17.10.2017 | 18:07 Автор: Иван Берберов

Вторият Консултативен съвет за национална сигурност приключи, но без особено пълен консенсус. Въпреки успешното провеждане на заседанието, участниците не успяха да намерят разбирателство по една от най-важните теми – кой да назначава ръководството на бъдещия антикорупционен орган.

Вижданията на опозицията и на държавния глава са, че именно президентската институция трябва да назначава шефа на новото антикорупционно звено. Изпълнителната власт и мнозинството в парламента вярват, че това трябва е функция на народното събрание. 

Между "Дондуков 1" и "Дондуков 2" прехвърчаха още няколко искри, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Мария Папазова. Румен Радев отново намекна, че заседанията на КСНС трябва да бъдат достатъчно уважавани, а решенията, които се взимат, да се изпълняват. 

Все пак консенсусът на "Дондуков 2" не е напълно несъществуващ. Участниците са се обединили, че трябва да има промени в нормативната уредба в посока превенция на корупцията, както и че парламентът трябва да приеме нов всеобхватен закон за борбата с нея. 

fallback
Още от България
fallback