СГС реши: Спас Василев остава в ареста

Ако бъде признат за виновен, може да получи от 1 до 6 години затвор

16.10.2017 | 18:15 Редактор: Иван Берберов
СГС реши: Спас Василев остава в ареста

Софийският районен съд остави за постоянно в ареста Спас Василев от Кочериново, представял се във Facebook като Александър Николов. Чрез фалшивия профил той измами десетки с оферти за евтини самолетни билети и екскурзии. 

Магистратите решиха, че той трябва да остане в ареста, тъй като има шанс да се укрие. Василев е бил обявен за издирване още през 2013 г. Освен това, според съда мъжът е осъществявал упорита престъпна трансгранична дейност с особена дързост.  

Срещу него има достатъчно събрани доказателства, отбелязаха още от съда. Важно е да отбележим, че към момента Спас Василев е обвиняем само за измама от 2012 г, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Ива Григорова. Тогава той обещал на Александър Ралчев евтини билети на стойност 490 лв. 

До момента, срещу 33-годишния мъж са постъпили над 40 жалби в МВР. Те още не са приобщени към делото, тъй като не всички пострадали са разпитани. Самият Василев заяви преди началото на съдебното заседание, че не се чувства престъпник, а защитата му призна, че той е извършил престъпление, но то не било умишлено. 

Прокуратурата заяви, че тепърва ще се разследват всички случаи, за които има данни, че Спас е мамил хора с обещания за евтини самолетни билети. Ако бъде признат за виновен, Василев може да получи от 1 до 6 години затвор. Днешната мярка за неотклонение, задържане под стража, може да атакува пред Софийския градски съд идният вторник.