Хлъзгави пътища и силен вятър – времето се влошава

Оранжев код е обявен за 18 области в страната, а за останалите е жълт

07.10.2017 | 09:51 Редактор: Иван Берберов
Хлъзгави пътища и силен вятър – времето се влошава

Прогнозите за лошо време се оправдаха – на много места в страната вече вали. За 18 области е обявен оранжев код за валежи, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология на БАН. 

За останалите области из страната кодът е жълт. Предупреждението е за силни валежи, съпроводени с ниски температури, образуване на снежна покривка във високите части и силни ветрове. В страната ще нахлува студен въздух и температурите бързо ще се понижават. 

В София вали дъжд от рано сутринта. Пътните настилки са мокри и хлъзгави. Очаква се до края на деня над цялата страна да вали дъжд. Ако сте решили да пътувате през планинските проходи използвайте зимни гуми за автомобилите си, заради прогнозите за сняг, съветват от Агенцията "Пътна инфраструктура". 

От националния оперативен център на пожарната са предупредени за предприемане на допълнителни мерки през почивните дни. Дали са оказания до териториалните си структури за повишаване на вероятността за действия при възникване на извънредни ситуации, информират от МВР.