Сърфирайте безопасно в Интернет с "Protect Your Kid"

Българското приложение позволява на родителите да ограничават достъпа на децата до някои сайтове

07.10.2017 | 09:25 Редактор: Иван Берберов
Сърфирайте безопасно в Интернет с

Българско мобилно приложение се грижи за онлайн защитата на децата. "Protect Your Kid" дава възможност на родителите да осигурят на своите деца защитено сърфиране в интернет, както и контрол над времето, прекарано с телефона или таблета. Приложението е безплатно у нас и достъпно на 7 езика. 

Основните функции на "Protect Your Kid" включват защита от неподходящо съдържание, управление на приложенията, ограничаване на обажданията, както и информация за това къде се намира детето Ви във всеки един момент. И не, не става дума за шпионаж. 

Създателите на "Protect Your Kid" препоръчват първо да говорите с детето си, а после да инсталирате приложението. А психолозите съветват да не се вманиачавате във властта, която ще имате над детето си.

Приложението е свалено на над 100 000 устройства по цял свят. Особено популярно е в Германия. Полезно е най-вече за родители на деца между 5 и 15 годишна възраст. Но е от полза и за много възрастни, тъй като може да следи колко време прекарвате в Интернет.

"Protect Your Kid" има се бори за награда в световните "World Summit Awards", промотиращи локални, дигитални проекти със социално-полезна насоченост.