Стотици мотористи се включиха в най-масовото нощно каране

По този начин те почетоха паметта на загиналите си събратя

24.09.2017 | 14:36 Редактор: Тодор Петров
Стотици мотористи се включиха в най-масовото нощно каране

Често ги чувате нощем по централните софийски улици. Обичани от едни, отричани от други, мотористите са общество, живеещо и спазващо свои собствени закони. През изминалата нощ в София те направиха традиционното си нощно каране - в памет на всички загинали в катастрофи техни събратя.

"Нашата цел е обществото да ни чуе, защото ние сме част от него",  заяви един от участниците Чавдар Ташев, известен с уменията си да кара мотор върху лед.

"И това лято имаше много катастрофи, причината -  непозволен обратен завой. Докога?", пита и мотористът Ради Миланов.  

Всекидневно пресата ни информира за катастрофи със загинали или ранени мотористи. От началото на годината до края на август те са над 300, по-малко в сравнение с миналото лято. Хората, избиращи адреналина на две гуми обаче, масово се увеличават, което предполага и бъдещи инциденти.  

Защото някъде между играта със скоростта и предизвикването на самия себе си, стоят и случаи,  които не бива да забравяме, за да не се превърнат в цифри, черни статистики и спомени за каски, поставени ниско долу пред Съдебната палата и големите булеварди.

Както със загиналия нелепо миналата година Боян Митев. Той беше пометен от таксиметров шофьор на "Симеоновско шосе" след неправилен обратен завой на колата.  За Боян и десетки загинали негови събратя беше посветена истинската цел на Нощното каране.

Божила Симова и операторът Петър Хамамджиев разказват!