Полицаи и огнеборци излязоха отново на протест

Синдикатите настояват за 15% по-високи заплати със задна дата и изцяло нов закон за МВР

14.09.2017 | 13:30 Редактор: Василена Василева
Полицаи и огнеборци излязоха отново на протест

Нов национален протест на полицаи и огнеборци навръх професионалния празник на пожарникарите. В София те се събраха пред сградата на Народното събрание. 

Пожарникарите направиха специална демонстрация при какви условия се трудят и как трябва да се потушава огън. 

Служителите настояват отново за повишение на заплатите. Синдикатите искат 15% по-високи заплати със задна дата и изцяло нов закон за МВР.

От ръководството на МВР обаче категорично обявиха, че това няма как да стане и обещаха скок на възнагражденията от 1 януари догодина.

На протест, на връх професионалния си празник – 5 юли, служителите на МВР също  излязоха на национален протест в столицата. Техните искания бяха свързани с увеличение на заплатите, пари за униформи и нов закон за МВР.

По-късно народните представители приеха промени в Закона за МВР, според които на служителите ще бъдат изплатени униформите, които не са получили за периода от 2011 до 2015 година.

Протестиращите днес се заканиха, че ако исканията им не бъдат изпълнени след 5 януари 2018 г., когато страната ни поема председателството на Европейския съюз, ще протестират всеки ден.