Нова агресия в болница: Млада баба нападна мед. сестра

Завела внучето си в спешния център в Горна Оряховица и изведнъж се "развихрила"

28.08.2017 | 21:21 Редактор: Тодор Петров
Нова агресия в болница: Млада баба нападна мед. сестра

Пореден случай на агресия към медицинско лице. 53-годишна жена нападна и удари в главата медицинска сестра в спешното отделение на болницата в Горна Оряховица. 

Инцидентът е станал вчера, когато жената завела внучето си на преглед в спешния център, а малко по-късно недоволна от медицинските грижи, се нахвърлила с юмруци по дежурната сестра – Петя Стоименова. А днес съдът ѝ даде 6 месечна условна присъда за хулиганство.

Пострадалата медицинска сестра вече се възстановява от преживения шок. Разказва, че вчера малко преди обяд в спешното отделение пристигнала жена, която водела внучето си на преглед. 

"В този момент нямахме никаква работа и отдадохме времето си на детето. Беше паднало на тротоар, имаше охлузна рана на главата. Ние искахме тя да ни остави да прегледаме детето, което значи тя д се отдръпне", разказа Петя Стоименова.

Минути по-късно обаче жената се нахвърлила с юмруци и ритници върху медицинската сестра.  

Това не е първият такъв случай в болницата в Горна Оряховица. Само от началото на 2017 г. над 10 лекари тук са изпадали в подобна ситуация. Като мярка за сигурност на медиците и пациентите от тази година е ограничен достъпът до отделенията и са поставени камери за наблюдение в цялата болница.

Вижте всичко по темата във видеото.