От Столичния инспекторат поискаха оставката на директора на СМГ

МОН застава зад учителите, заяви зам.-министърът на образованието Таня Михайлова

24.08.2017 | 14:42 Редактор: Мария Аладжова
От Столичния инспекторат поискаха оставката на директора на СМГ

Малко след протеста на родителите и учителите от математическата гимназия в София, и от Столичния образователен инспекторат поискаха оставката на директора Антони Стоянов. 

Скандалът в СМГ избухна, след като бе освободена от длъжност учителката Петя Тодорова. Тя бе отстранена, защото според директора е уронила престижа на математическата гимназия, като не е допуснала негови ученици до национален кръг от състезанието "Европейско кенгуру" като член на оценяващата комисия.  

Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова коментира казуса пред Bulgaria ON AIR:

"Министерството на образованието категорично застава зад учителите и смятаме за наше задължение да привлечем млади колеги", заяви тя. 

По думите ѝ в конкретния случай е важно, че родителите оценяват труда на учителите, защото именно това е ключовият фактор в доверието между двете страни. 

"Имахме изключително много срещи, на които участваше и министърът. Можем да действаме изключително и само със законови стъпки. Отправили сме нашия констативен протокол на Ваня Кастрева днес сутринта", разказа още за развитието на случая Таня Михайлова.