Безплатен градски транспорт в София? Да, ама не!

Подвеждащо съобщение се появи на няколко централни спирки в столицата

09.08.2017 | 18:28 Редактор: Тодор Петров
Безплатен градски транспорт в София? Да, ама не!

Безплатен градски транспорт в София в месеците август и септември. Това съобщение се появи на няколко централни спирки. От Центъра за градска мобилност опровергаха съобщението, но въпреки това десетки пътници се подведоха.

Действително, преди няколко месеца в приетата от Столичната община програма сред мерките за намаляването на фините прахови частици и вредните емисии от автомобилите, беше записано в дните с повишени нива на замърсяване градският транспорт да бъде безплатен, а придвижването с автомобили ограничено. Но засега идеята остава само на хартия.

"Това не е кампания на Столична община, нито на ЦГМ. Така че призоваваме всички да се движат с редовни документи", коментира директорът дирекция "Транспорт" към Столичната община Иван Николов. 

В съобщението пише още, че цената на пътуването се връща на старата си стойност от 1 лев. Иван Николов, директор дирекция транспорт към Столична община 01:54 

"Тази листовка не би оправдала никой, който в се вози в момента, при една проверка на контрольорите", категоричен бе Иван Николов. 

Вижте повече в репортажа на Петьо Атанасов.