Изоставеното бебе няма да бъде връщано на майка му, засега

След като излезе от болница, детето ще бъде предадено на социалните служби

31.07.2017 | 16:00 Редактор: Иван Берберов
Изоставеното бебе няма да бъде връщано на майка му, засега

Изоставеното вчера 4-месечно бебе в столична градинка, засега няма да бъде връщано на майката. В момента детето е в болница, а след това ще бъде предадено на социалните служби. 

Днес техни представители отидоха на проверка в дома на 38-годишната Мария Иванова в село Габра. 

Само ден след импулсивното решение да изостави на улицата бебето си, Мария Иванова съжалява за решението си. 38-годишната жена вече е подала документи, с които моли социалните служби да ѝ върнат малкия Александър. 

Другото ѝ дете, което е на 12 години, в момента живее при баща си, който не припознавал новороденото момченце, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Даниела Пехливанова.

Майката на Мария пък допълни, че двете заедно ще успеят да го отгледат въпреки малките средства, с които разполагат. Вчера тя останала шокирана когато разбрала, че Александър е изоставен.

Дали момченцето ще се върне в тази къща ще стане ясно скоро. Днес социалните служби разговаряха с двете жени в къщата им в село Габра, за да видят в какви условия живеят. 

От тях стана ясно, че Мария е здравно неосигурена и живее на ръба на бедността. От местното кметство пък заявиха, че освен морална подкрепа, не могат да ѝ предложат друго.

Мария и майка ѝ все пак ще получат социална помощ за отопление. Държавата ще покрие и предстоящата ѝ операция, а от местното Бюро по труда ще й предложат различни варианти за работа.