Отново: Полицаите настояват за по-високи заплати и нов закон за МВР

Предстоят протести в редица регионални градове

18.07.2017 | 19:07 Редактор: Иван Берберов
Отново: Полицаите настояват за по-високи заплати и нов закон за МВР

Полицаи се събраха на пореден протест пред столичния храм "Свети Седмочисленици", за да настояват за по-високи заплати – поне с 15% до края на годината, както и за изцяло нов закон за МВР.

Още при първия си подобен протест, който беше на 5 юли, служителите на МВР заявиха, че ще повтарят акциите на всеки свой професионален празник до края на годината, ако проблемът не бъде решен.

Регионални протести следват във Варна, Добрич, Гоце Делчев, Бургас, Благоевград, Перник и други градове, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Ива Григорова.

От синдикалната федерация казаха, че вече са доказали, че могат да мобилизират редиците си. Полицаите се оплакват не само от ниските заплати, но и от лошите условия на труд, както и от хаоса в системата създадена от реформата "Бъчварова".

Вътрешният министър Валентин Радев отново заяви, че тази година увеличение на заплатите няма как да има, тъй като това би означавало разместване в държавния бюджет. Според него няма откъде да се вземат средства за увеличение на заплатите на служителите на МВР за тази година. 

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)