Спешна среща в МВР: Пари за по-високи заплати на полицаите няма!

Правителството отпуска 10 млн. лева за униформи, протестът остава

26.06.2017 | 13:21 Редактор: Тодор Петров
Спешна среща в МВР: Пари за по-високи заплати на полицаите няма!

Предстоящият протест на служителите в МВР категорично остава в сила. Според разчетите на правителството увеличение на заплатите на полицаите не е заложено в рамките на тази година, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. 

Това стана ясно след спешна среща в МВР, на която ръководството обсъжда исканията на полицаите за по-високи заплати, проблема с летните униформи и настояването им за изцяло нов закон за МВР.

Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че полицаите не са единствените хора в държавата и евентуално увеличение на заплатите им ще доведе до актуализация на бюджета. 

Междувременно правителството отпуска 10 млн. лева за летните униформи на полицаите. Премиерът Бойко Борисов каза на вътрешния министър, че спешно трябва да се срещне със синдикатите, за да не се стигне до протестни действия.

За пореден път премиерът заяви, че трябва да се предприемат спешни действия за борба с административната тежест, защото хората в страната трябвало да бъдат спокойни.

На срещата присъстваха премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Валентин Радев и главният секретар на МВР Младен Маринов.