Цацаров поиска имунитета на депутати от ГЕРБ и БСП

Димитър Гамишев блъснал и убил пешеходец, а Манол Генов е обвинен в купуване на гласове

20.06.2017 | 13:20 Редактор: Тодор Петров
Цацаров поиска имунитета на депутати от ГЕРБ и БСП

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на двама депутати - Манол Генов от БСП и Димитър Гамишев от ГЕРБ. 

Искането на Обвинител №1 в държавата е заради наказателно производство, образувано по внесен на 22 юни 2016 г. от Окръжна прокуратура Благоевград обвинителен акт за това, че на 27 ноември 2014 г. в село Копривлен Димитър Гамишев е причинил ПТП, довело до смърт на пешеходец.

При управление на своя автомобил депутатът от ГЕРБ е блъснал по непредпазливост пресичащ пътното платно местен жител, който загинал. Разследването показало, че Гамишев се е движил със скорост от около 68 км/час при позволена 50 км/час.

На 15 май тази година адвокатът на подсъдимия предоставил удостоверение, че клиентът му има имунитет, тъй като е избран за народен представител. Това принудило съда в Благоевград да прекрати наказателното производство срещу Гамишев, като го изпрати за разглеждане в Софийски градски съд.

Точно заради това главният прокурор е поискал имунитета на Гамишев, за да продължи наказателното производство, информира dnes.bg.

Депутатът от БСП Манол Генов пък е обвинен в купуване на гласове в Асеновград за парламентарните избори през месец март. Предлагани са по 25 лева на глас. 

По същото време Генов е склонил главния архитект на Община Асеновград Константин Атанасов да разреши незаконно строителство в защитена територия.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)