Шумен остана разтърсен след като 27-годишен мъж скочи от жилищен блок

Семейството на Даниел и съседите, които са го видели смятат, че екипите на място са били неадекватни

14.06.2017 | 23:00 Редактор: Иван Берберов
Шумен остана разтърсен след като 27-годишен мъж скочи от жилищен блок

Самоубийство на 27-годишен мъж потресе Шумен. Според очевидци пожарникарите не са предприели никакви действия, за да предотвратят трагедията.

Вчера (13.06.2017) около 13:00 часа съседи забелязали 27-годишния Даниел да виси от прозореца на жилището, в което живеел със своите родители. Очевидците веднага подали сигнал на спешния телефон.

На мястото на инцидента пристига и Жулияна Стоянова, репортер на местна медия, която разказва, че въпреки, че наоколо е имало десетки пожарникари те стояли далеч от блока и спокойно наблюдавали случващото се.

Докато стояла на мястото, Жулияна попитала пожарникарите защо не разпънат батут, с които да обезопасят терена под блока и да предотвратят трагедията. 

Съседите, които са станали свидетели на случващото се, също смятат, че трагедията е можело да бъде предотвратена. Близките на починалото момче също са категорични, че е могъл да се избегне фаталният край. 

За Bulgaria ON AIR началникът на районната служба за пожарна безопасност Шумен комисар Иван Иванов заяви, че екипите на място са действали адекватно съгласно европейските норми.