Нинова обеща: БСП ще бъде до бедните и слабите

"Когато внасяме новите закони, няма да го правим заради могъщите, а заради теб", заяви лидерът на социалистите на митинга по случай 1 май

01.05.2017 | 13:36 Редактор: Мария Аладжова
Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR

БСП проведе традиционното си първомайско шествие с лозунги срещу несправедливото заплащане и бедността, която убива села и градове.

Пред симпатизантите си лидерът на социалистите Корнелия Нинова обеща защита на бедните и на хората в нужда.

"Ако си един от тези българи, които днес живеят трудно, ако си един от тези, които не могат да си плащат сметките, ако имаш работа, но се притесняваш дали утре ще я имаш, ако имаш дом, но не можеш да го поддържаш, ако се притесняваш за своята сигурност и сигурността на семейството и на децата си, искам да се обърна към теб: Не се предавай! Имаш защитник! Ние, българските социалисти ще направим всичко по силите си, за да ти помогнем да имаш контрол над живота ти", обяви Нинова, цитирана от пресцентъра си.

Тя обеща, че БСП няма да се съобразява със силните, когато взима големите решения.

"Когато внасяме новите закони, няма да го правим заради могъщите, а заради теб", каза още соцводачката. Според нея така социалистите щели да постигнат мечтата си за солидарна, справедлива и свободна България.

Нинова обясни пред симпатизантите си, че управляващите се опитват да заглушат опозицията като премахват блиц контрола и преките излъчвания по телевизията.

Опитват се да ни купят с постове, с власт. Няма да се поддадем, защото нашата цел не е за един ден, не е за да се уредим ние и нашите близки. Това е битка  за дълъг път, срещу крещящата несправедливост, че ако си роден беден -  ще умреш средно десет години по-рано от другите. Че ако си човек от  село - не можеш да се лекуваш, че ако си дете на работници- е по- трудно да влезеш в университет. Несправедливостта, ако си жена - да получаваш по-малко заплащане от мъжете или ако си млад - да не можеш да си намериш работа и да си купиш  дом“, обясни още лидерката.

"Бедността убива България. Хиляди малки градове и села загиват. Загиват, защото нямат поминък", каза и шефът на столичните социалисти Калоян Паргов.

Шествието не мина без размирици. Контра митинг пресрещна социалистите с антируски възгласи и плакати. Органите на реда контролираха протичането на събитието и до сблъсъци между двата лагера не се стигна.