Флашмоб с агнешки главички преди заседанието на ВСС

Цацаров отказа да дава обяснения за срещата със Сашо Дончев

27.04.2017 | 13:32 Редактор: Тодор Петров
Флашмоб с агнешки главички преди заседанието на ВСС

Флашмоб с маски и истински агнешки главички преди началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет. Така бе посрещнат председателят на ВКС Лозан Панов от група младежи.

На заседанието главният прокурор Сотир Цацаров за първи път говори публично за скандалната среща с директора на "Овергаз" Сашо Дончев, организирана от бизнесмена Георги Гергов. 

Шестима членове на съвета и Лозан Панов поискаха официално изслушване. Членовете на ВСС защитиха Цацаров и се обявиха против проверка, която да изясни обстоятелствата около срещата. Чуха се и обвинения към Лозан Панов, че няма свян, тъй като в залата седи точно до Цацаров, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Сотир Цацаров заяви, че не дължи обяснения на Лозан Панов и че срещата не е била с криминални лица или проведена по време на избори.

Междувременно Лозан Панов представи протоколи от Апелативни съдилища в страната, от които става ясно, че подчинени съдии са били мотивирани от своите ръководители да издигнат свои колеги за членове на ВСС. 

Панов възрази остро срещу това и предложи да бъде извършена проверка по казуса, но мнозинството във ВСС реши първо да изслуша ръководителите на въпросните съдилища.

По-рано днес пък стана ясно, че главният прокурор иска депутатските имунитети на Веселин Марешки, Делян Добрев и Светла Бъчварова.