ГЕРБ избра Димитър Главчев за председател на НС

Волен Сидеров няма да бъде част от бъдещия Министерски съвет

18.04.2017 | 18:00 Редактор: Тодор Петров
ГЕРБ избра Димитър Главчев за председател на НС

Димитър Главчев от ГЕРБ ще бъде следващият председател на Народното събрание. Според представители на ГЕРБ той е изключително подходяща кандидатура и има опит. Другите спрягани имена за поста бяха тези на Десислава Атанасова и Данаил Кирилов от ГЕРБ. Вероятно обаче Кирилов ще бъде предпочетен за председател на Правната комисия.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свиква парламентарната си група, за да я информира за преговорите за нов кабинет и постигнатите споразумения.  Същото правят и от "Обединени патриоти". Имената на министрите ще бъдат ясни преди Гергьовден.

Очаква се депутатите на ГЕРБ да одобрят и предложението за новия председател на парламента, чийто първи ден е утрешният. В два поредни парламента това е Цецка Цачева, но на последните парламентарни избори тя не успя да намери място като народен представител.

За Волен Сидеров от Обединените патриоти подходяща фигура за председател или зам.-председател на НС е Явор Нотев. Не е изключено това да бъде и самият Красимир Каракачанов, който също като Главчев бе заместник-председател в предишното НС.

Днес не се проведоха преговори за предстоящото правителство. Не стана ясно и кои ще са евентуалните министри в следващия кабинет на Бойко Борисов. Сидеров заяви категорично, че няма да участва в Министерския съвет, но не е изключено част от него да бъдат Каракачанов и Валери Симеонов.

Вижте повече: