fallback

Хиляди българи ще пътуват в Гърция за празниците

За да няма струпване по границата, гръцките власти облекчиха правилата за преминаване

14.04.2017 | 07:51 Автор: Жанета Нейкова

Около 100-150 хиляди българи се очаква да напуснат страната ни в посока Гърция. Всяка година има проблеми около ГПП "Кулата".

Движението се засили, но граничните полицаи се опитват да избегнат голямо струпване. Очаква се около 40 хил. души да преминат през пропускателния пункт.

След 10.00 се очаква да бъде втората засилена вълна от трафик, тъй като пътуващите за Великден решават да тръгнат предимно в малко по-късните часове.

За да няма струпване, Гърция облекчи правилата за преминаване. Миналата седмица се образуваха колони от автомобили, тъй като контролът бе затегнат като се проверяваха абсолютно всички, които влизаха в южната съседка.

Ако възнамерявате да пътувате в Гърция трябва да приготвите всички необходими документи и да спазвате съветите на Министерство на външните работи, с които то излезе.

А именно - пътуващите в чужбина да бъдат изключително бдителни, вашите близки да знаят, че сте на път и на къде сте се насочили. Да разполагате със зареден мобилен телефон и да имате контакти на българското консулство. 

Тези мерки идват след последно нареждане от Европейския съюз заради последните терористични атаки в Европа. 

 

 

fallback
Още от България
fallback