Намериха хапчета в детски пясъчник в Пловдив

Родители ще издирват кой ги е хвърлил на детската площадка

24.03.2017 | 13:20 Редактор: Иван Берберов
Намериха хапчета в детски пясъчник в Пловдив

Паника сред родители в Пловдив. Невръстните им деца изровиха хапчета от пясъчник на детска площадка. От полицията заявили, че няма какво да направят, защото престъпление нямало. Пловдивчаните обаче смятат сами да търсят справедливост.

На детската площадка в жилищен район "Тракия" в Пловдив всеки ден се събират родители със своите деца. В пясъчника си играят малчугани на възраст между 2 и 6 години.

Институциите били сезирани веднага, но без успех. От районното кметство не могат да помогнат за издирването на човека, хвърлил хапчетата. Но все пак обещават да вземат мерки.

"Още утре пясъкът ще бъде изгребан, а другата седмица ще бъде поставен нов. Това е, което можем да направим ние, за да могат децата да са спокойни и майките съответно", каза Костадин Димитров, кмет на район "Тракия". 

Според родителите лекарствата са изхвърлени умишлено. Те се страхуват за децата си и затова са решили за собствена сметка да изпратят хапчетата за химичен анализ. Надяват се, че така ще могат да открият кой ги е изхвърлил.

Вижте още във видеото: