Излезе вторият брой на "Прас-прес"

"Невъзпитаните карикатуристи" отвориха импровизиран щанд пред президентството

15.03.2017 | 13:35 Редактор: Мария Аладжова
Излезе вторият брой на

200 бройки от втория брой на сатиричния вестник "Прас-прес" бяха доставени днес на книжния пазар на площад "Славейков" в София. Към обяд половината от тях вече са били продадени, изданието се радва на голям интерес от страна на читателите, видя репортер на Bulgaria ON AIR.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е на корицата на новия брой на сатиричния вестник.

Междувременно пред сградата на президентството създателите на "Прас-прес" - "невъзпитаните карикатуристи" Чавдар Георгиев, Чавдар Николов и Христо Комарницки, отвориха импровизиран щанд с 113 екземпляра на изданието. По този начин те направиха препратка към 113-то място, което заема България в света по свобода на словото.

Карикатуристите внесоха и писма в президентството и Министерския съвет, с които призовават държавния глава Румен Радев и служебния премиер Огнян Герджиков да заявят позиция относно въпросите за свободата на словото и монополите в България.

Вторият брой на "Прас-прес" е в тираж от 8 хиляди бройки, а следващият се очаква на 29 март. Той отново ще се разпространява по алтернативен начин.

Вижте още в репортажа на Ива Григорова: 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Milena_Chomakova
преди 7 години
ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ПРАС-ПРЕС! ДНЕС ИМАХ НЕВЕРОЯТНОТО УДОВОЛСТВИЕ ДА СИ КУПЯ ВАШИЯ ВТОРИ БРОЙ! ТРЯБВАШЕ ДА КУПЯ МНОГО ПОВЕЧЕ, ЗА ДА ПОДАРЯ НА ПРИЯТЕЛИТЕ СИ. МОЛЯ Сигнализирай за неуместен коментар