По-малко сол в хляба и млечните продукти

Нова стратегия на Министерството на здравеопазването за общественото здраве

17.02.2017 • 21:52 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
По-малко сол в хляба и млечните продукти
По-малко сол в хляба и млечните продукти

Започват разговори с хлебопроизводители и млекопроизводители за намаляване на солта в храните. Това съобщи заместник-министърът на здравеопазването Галин Каменов по време на представянето на визията на Министреството на здравеопазването за общественото здраве.

Предвижда се и изготвянето на проектозакон за въвеждане на допълнителни такси при напитки, съдържащи захар, като и проектозакон за поетапното елиминиране на транс мазнините в преработените храни.

Изследване показва, че среднодневната консумация на сол, мазнини и захар на българите е над препоръчителните нива. Висок е и процентът на лицата с наднормено тегло.

Репортаж на Вяра Станева:

 


  • Последни
  • Четени
България виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички