Част от покрива на Националната библиотека се срути върху читател

Пострадалият се е отървал само с няколко шева

03.02.2017 | 19:45 Редактор: Ирина Георгиева
Част от покрива на Националната библиотека се срути върху читател

Около 17 часа в Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" се е срутила част от покривната конструкция. Паднала е част от стъклената конструкция на тавана, както и тази от поликарбонат. Вероятната причина - натрупалият се сняг, който е натежал.

Пострадал е 40-годишен мъж, редовен читател на библиотеката. Той не е в тежко състояние, направени са му само няколко шева.

Служебният министър на културата Рашко Младенов е пристигнал на място. Той е уверил, че проблемът ще бъде решен.

"Той много бързо се отзова и изрази дълбока съпричастност към нашия проблем. Надявам се още другата седмица да може да се коментира какво може да се направи на покрива на Националната библиотека, но за съжаление това, което аз мога да твърдя, че е необходим тотален ремонт на покрива. Тези частични ремонти, които са правени досега, включително и последният през есента, не могат да осигурят условия за едно спокойно пребиваване в Националната библиотека и по отношение на книгите, а за съжаление вече става въпрос за здравето и на нашите читатели", коментира директорът на Националната библиотека доц. д-р Красимира Александрова.