Румен Радев събира кандидатите за министри в служебния кабинет

На "Дондуков" 2 са забелязани Кирил Ананиев, Ради Найденов и Рашко Младенов

24.01.2017 | 16:12 Редактор: Луиза Божинова
Румен Радев събира кандидатите за министри в служебния кабинет

Президентът Румен Радев събира кандидатите за министри в служебния кабинет. Появиха се и слухове, че до края на днешния ден, ще бъде издаден и указ за назначаване на временното правителство.

От обяд на "Дондуков" 2 започнаха да пристигат хора, за които се твърди, че ще бъдат част от служебното правителство, сформирано от президента Румен Радев, съобщи репортер на Bulgaria ON AIR. Там са забелязани да влизат Кирил Ананиев, сочен за министър на финансите, посланикът ни в Берлин Ради Найденов, за който се твърди, че ще бъде министър на външните работи, и актьорът и режисьор Рашко Младенов, за който се спекулира, че ще бъде министър на културата.

Социалният министър в кабинета на Бойко Борисов Гълъб Донев, който беше освободен, след като Ивайло Калфин подаде своята оставка, също е забелязан да влиза в сградата на Президентството.

Екатерина Михайлова също е забелязана, вероятно става въпрос за поста министър на правосъдието.

Огнян Герджиков не е видян на "Дондуков" 2, макар че продължава да се твърди, че той е фаворитът за служебен министър-председател. До момента той не е отрекъл това твърдение.

Съвсем скоро е бил забелязан да влиза в Президентството и Пламен Узунов, който е бивш шеф на полицията в Пловдив.