"Асоциация Аутизъм" и български изпълнители заедно в благотворителна кауза

Стани приятел на децата със специфични нужди

18.01.2017 | 13:41 Редактор: Тодор Петров

Този четвъртък сцената на "Рейнбоу плаза" ще се окаже малка. За благородната кауза на Сдружение "Асоциация Аутизъм" и за великото дело на над 400 добри хора, представители на държава, общини и бизнес, дошли да подкрепят децата на България с проблеми в аутистичния спектър. 

Станете част от най-голямото благотворително събитие в началото на 2017г., което ще даде равен шанс на децата със специални нужди от "Асоциация Аутизъм" да растат и да се развиват като останалите деца.

Сцената ще събере най-обичаните български изпълнители на едно място. Ще прозвучат едни от най-любимите песни - „Заедно“, „И аз съм тук“, „Малките неща“, „Наистина любов“, изпълнени в оригинал. Най-звездната двойка на вечерта ще бъдат Катя и Здравко от Дует Ритон с изпълнение на песента „Живот като на кино“.

Благотворителният коктейл "Подай ръка на различните деца" има за цел набирането на сумата от 100 000 лв. за разширяване на детски център "Дъга" – единственият център в София, предоставящ безплатни грижи, терапии, развитие и интеграция на деца аутисти. Инициативата, подкрепена от Кмета на София Г-жа Йорданка Фандъкова, Столична Община, Ощина Лозенец, обединява усилията на държавата и частния бизнес чрез участието на различни бизнес организации, клубове, фирми и частни дарители. 

Медийни партньори на каузата са Нова ТВ, Нетинфо, сайтовете на Нова Броудкастинг Груп, както и БНТ, Bulgaria ON AIR, Сп. Моето дете, сп. Story,Радио FM+ както и други печатни и електронни издания. Вратите са отворени за всеки! Елате и Вие!

Куверти на стойност 50лв. могат да се закупят на място в Рейнбоу плаза на 19.01.17г. в 19:00ч. или на посочените сметки. Всички събрани средства отиват изцяло за целите на каузата! Запазете своето място сега на посочения телефон: 0889 07 66 56 или тук: ymihaylova@gmsf.eu  

Освен чрез закупуването на куверт, гостите могат да подкрепят каузата и чрез участие в томбола с билет на стойност 10 лв, както чрез закупуване на предмети от благотворителния базар, организиран на място и чрез участие в търг. 

Сред предметите-уникати, които ще се разиграят на търг, са ръкавиците на Кубрат Пулев, с които спортистът прославя България с още една титла. Кубрат Пулев е най-известният български професионален боксьор тежка категория в момента. В края на  2016 година след мач със Самюел Питър в България, той успя да си върне и Европейската титла в тази категория.  

Освен ръкавиците на Пулев, друг предмет с изключителна стойност за България е лентата на най-добрата художествена гимнастичка на България за 2012-2015 година Мария Матева. С нея гимнастичката става републиканска шампионка през 2014г. С нея участва на европейско първенство в Баку, класира се на 10-то място и играе на Световно първенство в Измир, където получава признание от елита в спорта. В Националният отбор по художествена гимнастика Мария Матева се включва на 13-годишна възраст. 9 години представя България на редица световни купи, европейски и световни първенства. Още на първата си световна купа като девойка се качва на стълбичката редом до най-добрите руски, украински и беларуски гимнастички. През 2014 г е призната от световната федерация в топ 20 на световният елит по художествена гимнастика. Други предмети, които ще бъдат разиграни в търга, са картини, бижута, вина, дизайнерски тоалет и предмети с изключителна стойност, предоставени от Мира Бъчварова, Паолина Крушкина, Димитър Бербатов, Григор Димитров, Малееви и др.

Гостите на коктейла ще се запознаят лично с Милка Митева, Директор на Национално музикално училище "Л. Пипков", което участва с квартет от млади професионални изпълнители – възпитаници на училището. Гостите ще чуят и изпълнението на Тодор Георгиев с песента „Там където“. Наравно с бг звездите, под мотото „Деца помагат на деца“, на сцената ще пеят и талантите на „Арт Център Кърнолски“. За финал на вечерта сцената на Рейнбоу Плаза ще бъде изпълнена от гласовете на децата от „ХайЛайт Сингинг Студио“ и Искра Милкова. Част от децата - изпълнители са от Мастър клас на Искра Милкова - деца с изключителни постижения в музикалното изкуство, в различни тв формати, международни и национални конкурси, концерти, събития и благотворителни каузи. 

Благодарение на широката медийна подкрепа на Нова Броудкастинг Груп и България он Ер, събитието привлече и нови спонсори и благодетели, на които Асоциация Аутизъм изразява своите благодарности - фотографа на събитието Владимир Кадънков, както и всички нови спонсори и партньори, сред които Методия Харт, Братя Минкови, Милки Груп Био ЕАД, Шато Бургозон, LR Health & Beauty и др.

Очаквайте директно включване по радио FM+ на Директора на Дневен Център "Дъга" и съорганизатора на Благотворителния коктейл Илонка Александрова днес от 12 ч. на обяд.
Интервю с Председателя на Асоциация Аутизъм Мирена Де Верт  в студиото на “България сутрин“ по Bulgaria ON AIR на 19.01.17г. от 8.45 ч.

Набирането на средства се извършва:
 • По дарителската сметка на: сдружение "Асоциация аутизъм", Банка ДСК, клон Батенберг, IBAN: BG59STSA93000004098345 BIC: STSABGSF, основание: дарение
 • През сайта за дарения www.usmivka.org → активно лого на център "Дъга"