Доброволци събраха над 10 хил. лева за дете с церебрална парализа

Малкият Кристиян от Благоевград обаче се нуждае от още една терапия в Китай

16.01.2017 | 19:00 Редактор: Мария Аладжова
Доброволци събраха над 10 хил. лева за дете с церебрална парализа

Кристиян Гусийски от Благоевград е с детска церебрална парализа. Лекарите откриват, че състоянието му може да се подобри, но трябват средства, за да замине за Китай. 

Детето вече е минало един курс от нужната му терапия, но отново му предстои лечение през март. За обезпечаване му са необходими 30 000 лева.

Пари започват да се събират още от миналата година в Община Благоевград и в Дупнишко, откъдето е бащата на Кристиян. Днес към благородната кауза се включиха момчета от патриотична организация в Дупница и съседните села Крайници, Бистрица и Самораново. Те дариха събраната сума от Богоявление, възлизаща на над 10 000 лева.

"Гордеем се с това, което правим, чувстваме се щастливи, че помогнахме до известна степен, на едно дете. Нещо добро се случва в днешно време. Във време, в което доста малко неща са добри", разказва Кирил Кирилов, който се е включил в инициативата за набиране на средствата.

Кирил Чакъров пък, инициатор на дарителската акция, споделя: "Ние изпращаме положителна енергия, защото парите са от Богоявленския кръст, знаете - това са светли пари и с е дават за здраве. Мисля, че детето ще се оправи. Ако се обединим всички, се получават нещата. Няма непреодолими работи".

Родителите на Кристиян са силно обнадеждени, че състоянието на детето им ще се ще се подобри.

"Много съм благодарен за голямата подкрепа. Радвам се, че все още има толкова много, които да ни помагат и че без тях нямаше да е същото това. Нямаше как да стигнем дотам и няма как да продължаваме напред", разказа баща му Малин Гусийски.

В момента Кристиян си е в къщи и се възстановява от дългото пътуване от Китай до дома. 

Ако имате желание и възможност да помогнете на Кристиян, можете да го направите чрез дарителската сметка в "Банка ДСК".

BG93STSA93000023160852 – в лева / BG17STSA93000023160959 – в евро

BIC : STSABGSF – Титуляр: Кристиян Малинов Гусийски