fallback

Учениците в София - във ваканция и в понеделник, и вторник

При нужда и 11 януари ще бъде неучебен ден

08.01.2017 | 14:24 Автор: Константина Маркова

Принудителната ваканция на учениците в София се увеличава с най-малко още 2 дни. Заради ниските температури децата няма да ходят на училище и в понеделник и вторник, 9 и 10 януари. Решението взе столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Замерванията на достигнатата температурата в класните стаи, които бяха направени днес, показаха, че в някои училища температурата е под изискванията. Затова взех решение за удължаване на ваканцията на учениците на територията на Столична община с още два дни (9 и 10 януари). Продължаваме да следим, както температурите в класните стаи, така и прогнозите за опасно ниски температури на територията на София, като при нужда и сряда (11 януари) ще бъде неучебен ден", съобщи Фандъкова във Facebook профила си.

"Прогнозата на БАН за София за 9 януари е за минимални температури между - 17 и - 20 градуса, с максимални - 13 градуса. От вчера снегопочистващите фирми имат задача да почистват приоритетно улиците до училищата и детските градини и достъпът до всички тях е осигурен", пише още столичният кмет.

fallback
Още от България
fallback