Евдокия Попадинова: Голямата ми мечта е да играя в професионалната лига в САЩ

Евдокия е едва на 20 години, но вече е шампионка по футбол в Америка

03.01.2017 | 23:18 Редактор: Ирина Георгиева
Евдокия Попадинова: Голямата ми мечта е да играя в професионалната лига в САЩ

Тя е едва на 20 години, но вече е шампионка по футбол в Америка. Евдокия Попадинова, с която ви запознахме дни след като спечели титлата за Дебют на американското футболно първенство, гостува на българска земя.

Наричат я "диаманта на българския женски футбол". Запомнете името на Евдокия Попадинова, защото то вече е част от историята.

Първата българка, играла в английската Висша лига продължава да прославя България, а вече и зад Океана.

"Като започнах с момчетата, видях, че футболът е най-голямата ми страст. И с други спортове съм се занимавала, но не е същото като отидеш на терена с топката и на тревата", разказа Попадинова.

Родената в Хаджидимово Евдокия поема по дългия път към успеха. Бившата състезателка на Спортика (Благоевград) спечелва студентското първенство на САЩ със своя отбор Northwestern Ohio.

Освен трофея обаче, Евдокия получава и друго признание - това за дебют. Едва 4 месеца след като стъпва в страната на неограничените възможности.

Участието на Шампионата на университетите е последна крачка преди бленуваната Major League Soccer - най-престижното първенство за жени в света.

"Най-голямата ми мечта е да играя в професионалната лига в Америка. Много искам да го постигна това, знам, че ще е много трудно, ще дам всичко от себе си, а пък каквото стане", споделя Евдокия.

Сега е централен нападател не само на терена, а и в живота.