Наводнена е школата на известния преподавател по физика Теодосий Теодосиев

Неговите ученици се събраха навръх Коледа, за да спасят имуществото на школата в Казанлък

27.12.2016 | 18:08 Редактор: Ирина Георгиева
Наводнена е школата на известния преподавател по физика Теодосий Теодосиев

Наводнена е школата на известния преподавател по физика Теодосий Теодосиев - Тео, в която се обучават деца от цяла България. Така неговите ученици се наложи да се съберат навръх Коледа, за да спасяват имуществото на школата в Казанлък.

Причината за наводнението е спукана тръба в необитаема част на сградата. Наводнени са били два от етажите, където се обучават блестящите умове на България. Тео случайно открива аварията, след като отива до школата през почивните дни.

"Хубаво, че дойдохме навреме, сега ще изнесем тези маси, ще ги подсушим, защото това е огромен неплатен мой труд. Преди много години, сме спечелили някакъв златен медал от международна олимпиада, който ми струва, не хиляди часове, хиляди денонощия безплатен труд. Някой министър е дал целево пари за школата по физика, купили сме столове, маси и така нататък и сега вече тече вода върху тях", каза Теодосиев.

Въпреки празничния ден, ученици на Тео, веднага се отзоваха да помогнат. Така получиха и за поредния урок, който предаде нетрадиционният учител.

"Тук спасяваме материално имущество, обаче има и духовно имущество, което също трябва да се спасява. Ето днес е Коледа, тази страна половин век е нямало свобода на съвестта и крайният резултат е разруха. Душевната разруха води и до материалната разруха", добави Теодосиев.

"Основният алгоритъм на човечеството е да отвръщаме на злото с усмивка и доброта", добави негов ученик.

След усилията положени от Тео и учениците оборудването беше спасено. Обучението в школата на Теодосиев е напълно безплатно, а резултатите, които постигат възпитаниците му са впечатляващи - десетки златни медали от различни състезания по света.