Раздадоха първите награди в туризма

Събитието направи заявка да се превърне в мерило за качеството на туризма у нас

20.12.2016 | 12:45 Редактор: Мария Аладжова
Раздадоха първите награди в туризма

С класическа музика и коледен дух преминаха първите Годишни награди в туризма. Събитието, което събра министри, кметове и представители на бранша, даде заявка да се превърне в ежегодно мерило за качеството на българския туризъм.

Участниците се състезаваха в общо 16 категории, измежду които 4 за журналистически разработки. Пловдив, Смолян и Велинград са сред победителите, които си тръгнаха с изящна статуетка - златна роза.  

"Всъщност пуснахме много повече от заложените в методиката финалисти, защото искахме да дадем шанс на максимално много хора, които са участвали, като вторият етап премина изцяло през онлайн гласуване на интернет страницата на наградите - www.tourismawards.bg", обясни министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова

Иво Николов и Мартин Стойков грабнаха приза в категория "Иновации". Към фото пътеводителят им за крепостите в България, освен текст и снимки, има и мобилно приложение с Augmented Reality, което създава по-пълна представа за наблюдавания обект. 

Създателите на приложението разказаха, че са вложили много средства и труд в проекта и макар че наградата им е нематериална, със сигурност е признание за работата им.

Церемонията по награждаването завърши празнично - с танци и песни от ансамбъл "Българе".

Вижте как протече събитието: