Шуменският университет провежда кампания "Заедно за Хитрино"

Студенти и преподаватели събират пари и продукти от първа необходимост за пострадалите

15.12.2016 | 09:43 Редактор: Тодор Петров
Шуменският университет провежда кампания

Младите хора в Шумен решиха, че градът трябва да събере помощ за пострадалите в Хитрино. Шуменският университет провежда дарителска кампания, в която се включват студенти, преподаватели и администрация.

Кампанията "Заедно за Хитрино" е разделена на две части - от едната страна има коледен базар за набиране на средства, а от другата са хранителните продукти. Студентите споделят, че хората могат да носят хранителни стоки, мокри кърпички, тоалетна хартия и други продукти от първа необходимост.
 
"Идеята дойде от студенти и преподаватели веднага след трагичните събития. Инициативата има по-дълга история. Студенти от Педагогическия факултет правят благотворителни базари от една година и всеки е с някаква мисия. Идеята беше средствата да се дарят за деца от домове от семеен тип", сподели пред камерата на Bulgaria ON AIR доц. Люцканова.

След трагедията в Хитрино веднага е взето решение всички средства да бъдат дарени на бедстващите хора. 

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка: IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913

BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк