fallback

Реформаторите решиха – ще се опитат да съставят кабинет

От Блока ще направят всичко възможно да предотвратят партийната криза в страната, съобщи Румен Христов

13.12.2016 | 10:47 Автор: Василия Пейчева

Минути преди да отидат на срещата си с президента Росен Плевнелиев, Реформаторският блок реши, че ще вземе мандата и ще се опита да състави кабинет, научи Bulgaria ON AIR.

След спешната им сбирка на "Раковска 134" Румен Христов обяви, че партиите от Блока ще направят всичко възможно да предотвратят партийната криза в страната, която бе предизвикана от оставката на премиера Бойко Борисов.

Припомняме ви, че преди десет дни държавният глава обяви, че ще даде третия мандат на Реформаторите.

Той предпочете тях пред Патриотите заради евроатлантическата им ориентация, а националистите на свой ред обявиха, че дават подкрепата си, стига кризата да бъде овладяна.

ГЕРБ обаче категорично отказаха подкрепа за нов кабинет в този парламент, но оставиха вратичка за преговори след връчването на мандата.

"Решението е, че ще вземем мандата и ще опитаме да го реализираме. Това зависи от ГЕРБ. За нас възможността не е изчерпана. Предложението за министър-председател ще бъде направено от ГЕРБ. Не са обсъждани имена. Ако има подкрепа от ГЕРБ, разговорите ще продължат. Търсим стабилно мнозинство за продължаване на реформите", коментира Христов и добави, че мандатът може да бъде върнат, ако ГЕРБ не подкрепи РБ.

 

fallback
Още от България
fallback