Бойко Борисов: Отварянето на цистерните ще започне утре сутринта

Ако има някой без жилище, имаме готовност веднага да дадем фургони, каза премиерът в оставка

10.12.2016 | 21:10 Редактор: Луиза Божинова
Бойко Борисов: Отварянето на цистерните ще започне утре сутринта

Още утре сутринта ще започне отварянето на цистерните. Процедурата ще е изключително сложна и опасна както за тези, които ще я извършват, така и за цялото село. Това е и причината да бъде направен периметър от полиция и жандармерия.

Това каза в Хитрино премиерът в оставка Бойко Борисов за експлозията на цистерни на гарата в селото. Той заяви, че е говорил с финансовия министър дали като технология бюджетът на общината може да се вдигне или целево да им се дадат парите, "за да могат чрез Общинския съвет и местните органи да направят така, че да ги разпределят за всеки нуждаещ се."
 
"Считам, че те най-добре познават и хората, и бита им тук и най-добре ще се оправят", посочи Борисов.

Той поясни, че  14 души само не са при роднини, а за тези, които са били с патерици или трудно подвижни, преценили, че е най-добре да ги закарат в болницата в Шумен.

"Хем да има грижи, хем топло, храна, да не ги мислим тях“, коментира Борисов и добави, че трябва да се благодари и на хората в съседните села, които са приютили жители на Хитрино.

"Дай Боже, утре сутринта да мине добре това, което ще правим. Ако има някой без жилище, имаме готовност веднага да дадем фургони или да помислим, ако зимата е сурова тук, на друго място да ги преместим, в зависимост от тяхното желание", посочи премиерът пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че експертната комисия в момента работи и приблизително ще каже щетите и това, от което има нужда общината.