Доган: Русия винаги е била в друго измерение, няма граници

Почетният председател на ДПС бе награден за сътрудничество

08.12.2016 | 16:08 Редактор: Тодор Петров
Доган: Русия винаги е била в друго измерение, няма граници

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е бил удостоен с награда от Благотворителния фонд за социални инициативи "Народное Единство" - Русия, във връзка със сътрудничеството между Русия и България в областта на духовното сближаване на двата народа. Това се съобщава на официалната интернет-страница на ДПС.

Доган е благодарил за отличието в писмо до директора на Руския културно-информационен център в София Павел Журавлев.

В него той заявява, че в живота му няколко пъти му се е случвало да не приема или да се отказва от национални или международни награди, но в конкретния случай за него е въпрос на чест, че изобщо са обсъждали името му.

"Защото в духовното си битие съм школуван в мисловното пространство на Западноевропейската философия, но съм закърмен с екзистенциалната темпоралност на Руската класическа литература. И съм убеден, че който не разбира Широката Руска Душа, не схваща и смисъла на Голямата Руска Земя. Тъкмо затова може би Русия няма "граници". Тя винаги е била в друго измерение", пише Доган.

По думите му в актуалното политическо време Русия се възражда не само като геополитически баланс, но и като алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб.