Авария блокира метрото в София в час пик

Техническа повреда спря движението на мотрисите и задръсти столицата

05.12.2016 | 19:25 Редактор: Тодор Петров
Авария блокира метрото в София в час пик

Авария спря метрото в София за известно време в час пик. Техническа повреда блокира мотриса на станция "Софийски университет". Влаковете в посока "Люлин" не се движеха, а на станцията се струпа голям брой хора.

Основната линия на софийското метро продължава да не върви и в двете посоки. Движението на метрото между "Младост" и "Люлин" е напълно блокирано. 

Метростанция "Софийски университет" е затворена, а зад нас стои полиция, която не пуска гражданите да влизат вътре, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Органите на реда искат да избегнат струпване на хора вътре.

Хората нямат никаква информация кога метрото отново ще започне да се движи. Полицаите също не дават информация за това. Междувременно от Столичната община обясниха, че става дума за технически проблем, но не се ангажираха с време, за което той ще бъде остранен. 

Цяла София е блокирана, защото всички, които са искали да се приберат днес с метро, са останали без транспорт. Хората разчитат на таксиметров превоз или на автомобили, в резултат на което задръстванията са огромни. На светофарите се чака повече от 15 минути.

Вече повече от 4 часа мотрисите не се движат. Стотици хора останаха блокирани под земята и без транспорт. Метрото все още не се движи в част от трасето - от станция "Сердика" до "Младост" 1. 

От думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова стана ясно, че причина не е спрялата мотриса, а счупена контактна релса. Отстраняването на аварията ще отнеме много повече време от предвиденото. 

Няма гаранции, че метрото ще се движи сутринта. От общината пускат извънредни автобуси, които ще се движат от станция "Сердика" до "Младост" 1.