Подкрепата на ГЕРБ под въпрос

Ще зависи от партията, която получи третия мандат за съставяне на правителство

04.12.2016 | 16:21 Редактор: Васил Детелинов
Подкрепата на ГЕРБ под въпрос

До края на идната седмица ГЕРБ ще реши дали да подкрепи ново правителство в рамките на 43-ия парламент. Тежката дума ще е на изпълнителния съвет на партията. Решението ще бъде взето, след като стане ясно коя ще е третата партия с мандат oт президента за нов кабинет.

 "Аз намирам този парламент за изчерпан в този си вид. Разбира се, ако някой предложи и успее да състави правителство и поеме тази отговорност - нека го направи. На мен ми се струва, че е изчерпано доверието в Народното събрание и е изчерпана възможността за подкрепа. Защото дори партиите, които бяхме досега в това коалиционно споразумение -подкрепящи или участващи в управлението, вече сме на противоположни позиции по основните политики, като например ние като мандатоносител и като програма, която сме защитавали и отстоявали. Давам пример със санирането, защото видяхте до какви крайни позиции се стигна по нея", коментира регионалният министър Лиляна Павлова.

1 млрд.  лева за общините обещава регионалното министерство по новата оперативна програма "Региони в растеж". По думите на Лиляна Павлова през 2017 г. ще има бум на строителството в градовете. Политическата промяна в страната няма да доведе до спиране на проекти, смята Павлова, тъй като програмата вече е стартирала и има огромен брой одобрени прокти на общини.

През следващите 6 години отново ще се ремонтират обществени сгради, пътища, спортни площадки и културно-исторически обекти. Павлова отчете, че по предишната оперативна програма "Регионално развитие" на 100% са завършени всички проекти в 86 града в страната.