Операция "Плюшено мече" сбъдва детски желания преди Коледа

Подаръци пристигат от цялата страна, доброволци ги складират и транспортират

03.12.2016 | 12:28 Редактор: Тодор Петров
Операция

"Плюшено мече" е инициативата, която и тази година ще сбъдне мечтите на десетки деца преди Коледа. В навечерието на празниците малчуганите, лишени от родителска грижа и тези от социално слаби семейства, пишат писма до Дядо Коледа, а списъците с желанията се публикуват на страницата в интернет.

Ирена от Благоевград разбира преди няколко дни, че в региона няма помещение за събиране на закупените подаръци от операция "Плюшено мече". Тя веднага отваря фризьорския си салон за пристигащите пратки.

"В рамките на една-две седмици много хора се отзоваха и сме много доволни, че присърце са взели нещата. Отделили сме още едно помещение, в което слагаме по-големите и тежки неща. След това пак благотворително ще дойдат хора, които ще ги извозят до Гоце Делчев, Разлог, Сандански", разказа жената пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Подаръци пристигат от цялата страна. Момче от Америка пък плаща пералня, която ще замине в Дома за деца и младежи с увреждания "Мечо Пух". Операция "Плюшено мече" върви повече от успешно в региона на Благоевград. 

Вижте повече във видеото: