fallback

Томислав Дончев: Очаквам България да не сбърка посоката

Вицепремиерът гласува в родния си град Габрово

13.11.2016 | 16:00 Автор: Мария Аладжова

Когато човек е на кръстопът, една крачка встрани може да му промени изцяло посоката на пътя, да се окаже, че не отива там, на където е тръгнал или дори, че се връща назад, коментира вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, след като гласува в родния си Габрово.

"Очаквам България на кръстопътя, на който се намира, да не обърка посоката, по която върви", допълни още той.

Томислав Дончев коментира и евентуалната оставка на правителството на ГЕРБ. По думите му политиката не е аритметика, а е принципи, морал, чест и достойнство.

"Една политическа партия, един човек трябва да си следва принципите, не е важно къде, в управление или в опозиция, по-важно е да не си изменяш на принципите", коментира още Томислав Дончев.

Дончев подчерта, че не е редно да се правят предсрочни парламентарни избори, без да е променено изборното законодателство, най-вече предвид резултатите от референдума.

"Някой може да го е страх от мажоритарни избори, но народът каза, че иска точно това. Ще бъде цинизъм ако изборните правила за следващите парламентарни избори не бъдат променени", категоричен беше Дончев.

fallback
Още от България
fallback