Томислав Дончев: Очаквам България да не сбърка посоката

Вицепремиерът гласува в родния си град Габрово

13.11.2016 | 16:00 Редактор: Мария Аладжова
Томислав Дончев: Очаквам България да не сбърка посоката

Когато човек е на кръстопът, една крачка встрани може да му промени изцяло посоката на пътя, да се окаже, че не отива там, на където е тръгнал или дори, че се връща назад, коментира вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, след като гласува в родния си Габрово.

"Очаквам България на кръстопътя, на който се намира, да не обърка посоката, по която върви", допълни още той.

Томислав Дончев коментира и евентуалната оставка на правителството на ГЕРБ. По думите му политиката не е аритметика, а е принципи, морал, чест и достойнство.

"Една политическа партия, един човек трябва да си следва принципите, не е важно къде, в управление или в опозиция, по-важно е да не си изменяш на принципите", коментира още Томислав Дончев.

Дончев подчерта, че не е редно да се правят предсрочни парламентарни избори, без да е променено изборното законодателство, най-вече предвид резултатите от референдума.

"Някой може да го е страх от мажоритарни избори, но народът каза, че иска точно това. Ще бъде цинизъм ако изборните правила за следващите парламентарни избори не бъдат променени", категоричен беше Дончев.