Борисов: Готов съм за оставка - днес българите решават дали искат стабилност

Мисля, че българите имат инстинкт за самосъхранение, заяви още той

13.11.2016 | 10:10 Редактор: Ирина Георгиева
Борисов: Готов съм за оставка - днес българите решават дали искат стабилност

"Готов съм за оставка. ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта, ако изгуби днес. Пожелавам им приятна игра на агнешките главички".

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти след като гласува в Банкя.

Той заяви, че не се притеснява и разчита на българите да имат силен инстинкт за самосъхранение.

"Трябва да се притесняват тези, които лъжеха по време на кампанията. Защото сега виждаме в Америка как едно по едно обещанията им започват да изчезват и дано българите са с по-силен инстинкт за самосъхранение. На това разчитам. Нашето е видимо, можете да видите какво сме направили", обясни той.

Няма как да се гласува на по-горна инстанция, заяви премиерът, По думите му държавният глава е първата фигура в държавата и ако вотът на хората е такъв това означава, че трябва да се отиде на преформатиране на цялото политическо пространство.

Днес хората ще кажат дали искат стабилност, подчерта Борисов.

"Ние в ГЕРБ сме хора, които много ясно разчитаме сигнали. Разчетохме и сигналите на Референдума. Даже ще продължа нататък - 1 лев партийна субсидия не трябва да има. 0 субсидия партийна трябва да има, защото през този 1 лев негодниците, а след това и олигарсите, които сега влизат в политиката и явно се показват, ще си изпират парите и ще казват - тези са от партийните субсидии. Нека тогава да играем абсолютно на чисто. Никакви субсидии", посочи Борисов.

Освен това предстои председателство на България, припомни Борисов.

"През 2017 г. трябва да има пълно спокойствие за подготовката, а да не говорим, че от 1 януари 2018 г. до края на август 2018 г. политическите партии трябва да бъдат само с една мисъл - председателството ни и това как се представяме в Европа и с какви приоритети ще го направим. След като те обявиха война срещу нас, след като ги чувам колко подготвени били - "промяната щяла да дойде" - преди две години видяхме каква е промяната, но мисля, че българите имат инстинкт за самосъхранение", посочи той.