Реформаторите решиха - подкрепят Цачева на балотажа

Вече съм в битката - няма дами, няма кавалери, закани се кандидатът на ГЕРБ за президент

07.11.2016 | 16:45 Редактор: Тодор Петров
Реформаторите решиха - подкрепят Цачева на балотажа

Реформаторите ще подкрепят кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева на балотажа в неделя. Това стана ясно след заседанието на изпълнителния съвет на РБ, което завърши преди минути. На крака при реформаторите дойде и самата Цачева. 

По-рано през деня лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че ако реформаторите подкрепят Цачева, то ДСБ напуска Блока, а самият той ще мисли за нова партия. 

Цецка Цачева обеща, че съдебната реформа най-после ще се случи и ще бъде приет антикорупционният закон, ако тя стане президент. В щаба на РБ заедно с Цецка Цачева дойдоха още Томислав Дончев и външният министър Даниел Митов, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

"Очаквам от лидерите, които единно застанаха зад нашата кандидатура, с изключение на г-н Радан Кънев, да призоват гражданите на България, които не желаят отново управление на БСП и ДПС. Всички активни и свободни граждани, които изповядват демократичните ценности, върховенството на закона, свободата и справедливостта, каквито ги познаваме. Аз вече съм в битка за президентската институция - тук няма дами,няма кавалери. Не се притеснявам, дами канят", заяви Цачева след срещата си с лидерите на РБ.

"Да не се участва на втория тур и да не се подкрепи техния кандидат, е просто противоестествено. Всички сме членове на ЕНП. Няма случай някоя партия да не е подкрепила своята сестринска партия", коментира от своя страна Меглена Кунева.

Божидар Лукарски заяви, че по-важната задача е не бъдещето на РБ, а това на България. "Бъдещето е свързано с това дали в понеделник ще се събудим с червен генерал начело на държавата", посочи той. 


1
2 rate up comment rate down comment 0
vladobo
преди 7 години
Празни хора с празни слова. Никой не гледа личността, а само партията, която стои зад нея! Що за дясна идеология е това?! На чело на дясната идеология стои индивида, личността, а не общото, с което тя се асоциира. Фалшиви десни проповедници, годни само за подкрепа от немислещи хора. Сигнализирай за неуместен коментар