Патриотите: Постигнахме голяма победа след уникално обединение

Имаме интерес от предсрочни избори, но не преследваме партийни цели, заяви Каракачанов

07.11.2016 | 00:27 Редактор: Тодор Петров
Патриотите: Постигнахме голяма победа след уникално обединение

Обединените патриоти, които за пръв път на тези избори след години раздор излязоха с обща кандидатура, се готвят да влязат в битката и на следващия вот заедно, независимо кога ще са те. Това стана ясно от думите на лидерите на трите формации НФСБ Валери Симеонов, на "Атака" Волен Сидеров и на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше и кандидат за президент на вота.

Лидерът на воеводите остана трети след претендентите на БСП Румен Радев и на ГЕРБ Цецка Цачева.

"Българският народ има вече много сериозно патриотично представителство и нашата първа голяма победа беше постигната и тя е уникалното по мащаба си обединение на патриотичните сили в България, това ще положи началото на нов политически етап, защото показахме, че обединението прави силата, че бъдещето е в търсенето на общото, а не на това, което ни разделя", коментира Симеонов.

Макар и напълно уверени, че заедно са по-силни и с по-големи шансове в битката за парламент, патриотите не са съгласни премиерът Бойко Борисов да подаде оставка, както се закани, ако Цачева остане втора.

"Ние имаме чисто егоистични интереси сега от предсрочни избори, но не преследваме тяснопартийни цели, нека да помислим малко и за народа, добре ли е за България през 6 месеца да отиваме на избори и когато някой си е вдигнал чаршафа от нощни полюции, да отидем пак на избори, айде малко да седнем и да помислим за българския народ", коментира Каракачанов.

Според него премиерът е направил достатъчно, за да спечели негативен вот като обяви, че ако не спечели на първи тур ще подаде оставка.

Той допълни, че няма да посъветва избирателите, дали глас за него, да подкрепят Радев или Цачева на балотажа следващата неделя.

"За нас гласуваха хора по съвест, гласовете на Патриотичния фронт са тези на хора, които гласуват за идеология, как да им кажем за кого да гласуват на балотажа. Нека да ги чуем тези двама кандидати какво мислят по темата за минималната пенсия, може ли българските учили, които са работили 40 години да взимат по 147 лева пенсия", отбеляза лидерът на ВМРО.

Симеонов пък разкритикува останалите претенденти за "Дондуков" 2, че не са имали програма.

"Само Обединените патриоти представихме идейна платформа пред целия народ, защото на мен не ми стана ясно каква е идейната платформа на двойката на водещите партии и каква е разликата между тях", скочи той.

Каракачанов пък го допълни, че заедно патриотите не само като коалиция, а "юмрук, който за в бъдеще ще налага правилните решения в българската политика".

"Това, което видяхме в очите на хората беше надежда, че в България политическите формации започват да си подават ръка и да работят заедно. Тепърва ще видите какво означават българските патриоти, за които няма ляво, няма дясно, няма Русия, няма Америка", закани се той.

/Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR/