Глас от БСП: Нямаме достатъчно ресурс да победим Цачева на първи тур

Няма да разчитаме на другите партии на втори тур, заяви Валери Жаблянов пред Bulgaria ON AIR

06.11.2016 | 22:16
Глас от БСП: Нямаме достатъчно ресурс да победим Цачева на първи тур

"В никакъв случаи няма да разчитаме на други партии. БСП няма достатъчно ресурс да победи г-жа Цачева на първи тур. Очевидно е, че един мажоритарен вот е в подкрепа на г-н Радев.", заяви член на изпълнителното бюро на БСП Валери Жаблянов пред Bulgaria ON AIR.

Според него до известна степен резултатът е изненада. Балотажът е ясен, но той е много открит избор. Остават двама кандидати, които са достатъчно добре познати на българското общество с техните политически качества и програми, както и досегашното им поведение по време на кампанията.

По думите му изборът, който може да се направи е ясен, открит и предвидим. 

"Надявам се преднината на г-н Радев да се запази, защото това е промяната, която стои в основата на обяснението на този резултат", каза още той. 

Според Жаблянов има сериозен протестен вот в българското общество, но той беше фокусиран върху референдума, който имаше достатъчно радикален заряд в себе си и продължава да има във въпросите, които бяха предложени.

Той е категоричен, че резултатът за кандидат-президента е комбинация от качествата на г-н Радев и пълната мобилизация на БСП .

Жаблянов е категоричен, че никой не е избягвал темата за референдума. 

"Той мина през НС с шест въпроса, три от който президентът ги даде на конституционния съд. НС можеше да гласува за и против", обясни той.

Жаблянов посочи, че българските граждани, в един мажоритарен вот за президент, са свободни от политическите сили. и допълни, че те могат да преценят качествата на двамата кандидати, както и го направиха.