fallback

Веселин Марешки: Няма да подкрепя никого на балотажа!

Голяма война ще бъде на избори, на които ще вземем властта и наистина да превърнем България в просперираща държава, заяви той

06.11.2016 | 20:42 Автор: Ирина Георгиева

Кандидатът за президент Веселин Марешки няма да подкрепи никого на балотажа.

"Няма да подкрепя никой, защото те са от кръга на хората, които са управлявали България, когато е извършен грабежът и всъщност не е останало пари за пенсии, за учители, за армия, за лекари, за култура", обясни Марешки пред журналисти.

Той благодари на тези, които са го подкрепили и заяви, че продължава напред.

"Това беше една малка битка. Голяма война ще бъде на избори, на които ще вземем властта и наистина да превърнем България в просперираща държава, която всички искаме и Терминал 2 да бъде Терминалът, от който всички българи, избягаха, да могат да се върнат и да помогнат за просперитета на държавата и българския народ", обяви Марешки.

Кандидатът за "Дондуков" 2 заяви, че няма идея къде ще отидат процентите му.

За Bulgaria ON AIR, Марешки коментира и резултата си от изборите така: "Като се има предвид черната кампания, нагласената кампания и кой брои бюлетините, резултатът е изключително добър, но не резултатът е важен, а по-скоро ефектът, че най-накрая българите се събуждат и започва вълната на пълната промяна".

Според него няма как хора, които са получили малко подкрепа, да имат тежест в обществото и 5 или 6 министерски кресла, а други, които имат над 10% да не са представени в управлението на държавата.

"Системно 5-6 парламентарно представени партии ги подкрепят с по 5-6 министерски кресла и събират по 2% подкрепа. Отвратително е хора без никаква тежест в обществото, хора, които не са направили нищо в живота си, а стават министри и дават тон на целия български народ. Ние ще направим точно обратното - ще поканим всички специалисти, всички честни и почтени българи, останали у нас и прокудените - да се върнат у нас и да създадем тази организация от честни, почтени, професионално подготвени хора, които да променим България и да я направим най-проспериращата", коментира той.

Веселин Марешки даде заявка за пълна победа на изборите, които ще бъдат за реалната власт, за Парламент и Министерски съвет.

"Създали сме едно Движение, което заради Изборния закон трябва да прерасне в партия, за да може да участва на парламентарните избори", поясни той.

Марешки прогнозира, предсрочен парламентарен вот на пролет.

fallback
Още от България
fallback