Експерти в спор за битката за "Дондуков" 2

Соня Колтуклиева, Красимир Райдовски и Христо Панчугов гости в студиото на Bulgaria ON AIR

06.11.2016 | 19:48 Редактор: Тодор Петров
Експерти в спор за битката за

"Имаше по-малко президентска кампания, а това беше кампания за предсрочния парламентарен вот. Ако тази вечер се питаме кой ще подаде оставка първи, по-малко се питаме кой ще стане президент. На 13 ноември ще е по-интересно кой ще стане президент, защото тогава започва началото на края на това управление."

Това каза в предизборното студио на Bulgaria ON AIR в НДК журналистът Соня Колтуклиева. Тя подчерта, че от години не е виждала хората така да стоят пред секциите и да не искат да си тръгват. "Мотото на България стана "Писна ми от вас", отсече тя. 

Колтуклиева е категорична, че българите са готови да изразят становището си и искат да покажат колко са ядосани. 

Политическият анализатор Красимир Райдовски опонира, че от този президентски избор нищо не зависи.

"Вотът беше предвидим. Това е участие на хората, идва им в повече. Това е артилерийска подготовка преди сражение", посочи събеседникът на Симеон Белев.

Политологът Христо Панчугов е на мнение, че всички партии са подценили предизборната кампния.

"Само клишета, без съдържателен дебат. Политическите сили нямаха позиция по референдума. Това е показателно за начина, по който подходиха те", настоя специалистът.

По думите му към този момент води неочакван кандидат. Христо Панчугов е на мнение, че се надценява желанието на българите да гласуват. 

"Тук ефектът е от задължителния вот. Свикнали сме да правим избори две и три в едно, но трябва да спрем да си играем с изборите. Да се използват изборните процеси за тотална промяна, е леко сгрешено", каза още политологът.