Петият президент: Жена или мъж? Визионер или модна икона?

Експертни мнения от Надежда Дерменджиева и Иванка Мавродиева в предизборното студио на Bulgaria ON AIR

06.11.2016 | 08:22 Редактор: Тодор Петров
Петият президент: Жена или мъж? Визионер или модна икона?

Президентският образ освен, че представлява България пред света, той трябва да е визионер, не толкова дали е мъж или жена, обяви пред Bulgaria ON AIR Надежда Дерменджиева, директор на Българския фонд за жените.

Тя посочи, че не е видяла в кандидат-президентската кампания у нас чисто женски трикове от номинираните дами за държавен глава, но е видяла нещо друго - слаба кампания.

Дерменджиева отдаде това на прекалено краткия период на кампанията у нас, едва един месец.

"Жалко е че в свят, в който мъжете и жените са 50 на 50, жените не играят активно отношение във вземането на решенията. За жалост светът живее все още в патриархална среда", отбеляза тя.

На свой ред проф. Иванка Мавродиева, която е изследовател на политическата риторика, заяви, че е наблюдавала активно използване на социалните мрежи от кандидатите за "Дондуков" 2, но по думите й има и кандидати, които използват остарели похвати.

"Дебатите уплашиха голяма част кандидатите, някои не бяха подготвени, а дебатите изискват концентрация, овладяване, да водиш истински словесен двубой. Все повече българи се насочват към това кой е по-добър", посочи тя.