Комисията за незаконно имущество отнема имоти за 5,4 млн. лв.

Искът е срещу Иван Солаков, конфискуват се дискотека, кафене, ферма за щрауси, коли

04.11.2016 | 15:03 Редактор: Анисия Иванова
Комисията за незаконно имущество отнема имоти за 5,4 млн. лв.

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) спечели дело за отнемане на имущество с цена на иска в размер на 5 391 990 лв. срещу Иван Солаков. Процедурата срещу него е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност въз основа на присъда за незаконна хазартна дейност. Това е най-голямото отнемане в историята на КОНПИ, съобщиха от институцията.

Според издадения изпълнителен лист от Солаков и семейството му се отнемат дискотека с кафене и механа в Обзор с цялото й оборудване, ферма за щрауси край Петрич с цялото й оборудване, още два недвижими имота в Петрич, моторна лодка, леки и товарни автомобили.

Въпреки съдебното решение, че на отнемане в полза на държава подлежат и 7 лопатари - 4 елена и 3 кошути, още през 2010 г. те не са били намерени на място при опита на инспекторите на КОНПИ да ги изземат и дадат за пазене в зоопарка в Благоевград.

От началото на годината КОНПИ е отнела имущество на стойност над 18 482 000 лв., което е най-голямата сума от отнемания за една година.