Крадци задигнаха колело на момиче с детска церебрална парализа

11-годишната Вики от Пловдив е със 100% инвалидност и колелото е единственият начин да се придвижва без количка

26.10.2016 | 21:24 Редактор: Ирина Георгиева
Крадци задигнаха колело на момиче с детска церебрална парализа

Крадци задигнаха колело на момиче с детска церебрална парализа в Пловдив. Близките на детето вече са подали сигнал в полицията, а призивът им в социалните мрежи събра стотици коментари.

Голяма част от хората изразиха и готовност да помогнат на Вики.

11-годишната Вики е от Пловдив. Детето е със 100% инвалидност и колелото е единственият начин да се придвижва без количка.

"Това е поръчково колело, специално изработено по размерите й и необходимостите й, за да може да се придвижва сама. Това колело не е просто за развлечение, то е необходимост за нея", коментира майката на Вики, Гергана Николова.

Във вторник сутринта крадец влиза в двора на семейството и взима колелото на Вики. Съседи видели мургав мъж да кара велосипеда.

"Човек, който може да направи такова нещо, не е човек. Не мога да разбера човека, който го е откраднал за какво би ползвал подобно колело, което е предназначено за определени нужди", коментираха възмутени граждани.

След първоначалния шок, малката Вики е реагирала по-различно.

"Тя каза: Сигурно този човек е имал нужда от него. Или да го продаде, за да помогне на семейството си. Или може би той има дете като, което има нужда от такова колело", разказа майка й.

Майката на Вики, Гергана се грижи сама за детето си и няма възможност да купи подобно специално колело, тъй като то струва 1600 лева. Но помощ се е намерила. Сестрата на Вики е пуснала пост за случая в социалните мрежи и отзивите не закъснели.

"Може би половин час след като беше поместен поста, вече имахме обаждане как не трябва да се притесняваме и това колело не се открие - то ще се намерят средства, за да се направи за детето", заяви майка й.

Стотици хора са предложили финансова помощ за ново колело и майката е по-спокойна, че Вики ще може да играе с приятели от квартала.